Insulele Maldive, paradisul din Oceanul Indian

Așa cum bine știți la sfârșitul anului trecut am vizitat Insulele Maldive. Aș începe prin a vă spune că nu este chiar așa. De ce? Ei știu să vândă foarte bine și bravo lor.

Aeroportul din capitala Male face față cu greu fluxului din ce in ce mai mare al turiștilor veniți să viziteze insulele. Odată ce cobori din avion te bucuri de vacanță și ai ocazia să vezi minunata apă turcoaz…doar că rămâi cu un gust amar văzând mizeria ce invadează insula.

Curățenia există doar în resorturi și în cazul nostru la hotelul unde am fost cazați, însă din pacate există mult gunoi. Apa aceea care îți ia ochii se află doar acolo unde sunt construite hotelurile, o bucățică mica (apreciez că multe dintre pozele prezentate pe internet sunt photoshop).

Am ajuns în Maldive cu ajutorul agenției de turism „Destination Tour” pe care o recomand cu drag. Am zburat cu Qatar Airways cu escală la Doha vreo 4 ore 50 minute si de acolo direct Male, tot atât ca și timp. Precizez că 8 ore cât am așteptat zborul de Male am vizitat orasul DOHA prin programul Discoveryqatar…turul cu obiectivele importante ale orașului a fost divin (excursia o cumperi din aeroport).

Revenind la obiectivul nostru de a vizita insulele si ajunși pe aeroportul din Male (capitală Insulelor Maldive) ne a întâmpinat paradisul ( apa turcoaz) si a facut apariția.

Am fost preluați de cei de la Arena Hotels din insula Maafushi cu barca lor ( minunată) și în 30 minute eram la hotel. Vă sfătuiesc să alegeți o insulă locuită de localnici, pentru ca mai apoi să puteti vizita resorturile exclusiviste.

În Maldive am facut tot ce era de făcut, scuba diving, am înnotat cu delfinii și broaștele țestoase, am vizitat o insulă pustie și desigur am fost oaspeții celor 4 dintre resorturile exclusiviste.

Pe insula Maafushi nu se consumă alcool, doar intr un spațiu amenajat pe un yaht ancorat în larg ( doar în resorturile exclusiviste unde nu sunt localnici se pot consuma băuturi alcoolice). De asemenea, toate excursiile le am achiziționat de la hotel.

Ca și preturi ele variază în sensul că o vizită de 1 zi la un resort costă 100 dolari de persoană, inclus fiind si transportul. În cele 7 zile doar 2 zile am stat pe plaja special amenajată din fata hotelului ( doar acolo stăteai în costum de baie).

Recomand ca si perioada de vacanta 12 decembrie 19 decembrie, întrucât nu este foarte cald.

Mai mult decât atât, personalul hotelului a fost remarcabil și foarte important de precizat este că toată lumea vorbește limba engleză.

Concluzia la care am ajuns noi a fost aceea, că o dată în viață merită să ajungi în acest loc lipsit de griji.

Dacă v a plăcut articolul nostru ne puteți urmări și pe pagina noastra de instagram

cesa-aly

Xoxo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s