Stațiunea Straja

Staţiunea Straja este situată în judeţul Hunedoara, la o altitudine de 1445 de metri, în inima Munţilor Vâlcan, zona Valea Jiului, la aproximativ 8 km de municipiul Lupeni. Accesul în stațiune este foarte facil în sensul că atunci când părăsim Defileul Jiului asta dacă venim dinspre Târgu Jiu, pe DN 66, la intersecţia de la Livezeni vom merge pe DN 66A și vom urmări indicatorul „Lupeni”.

Ajungând în orașul Lupeni, în zona cartierului Braia, vom avea în vedere indicatorul „Straja” şi pe „Drumul Crucii” (asfaltat în totalitate), după aproximativ 7 km, vom ajunge în staţiune.

Din punctul meu de vedere această stațiune nu este atât de aglomerată ca cele de pe Valea Prahovei și desigur nici prețurile nu sunt atât de mari. În Straja sunt amenajate 12 pârtii, pentru schi și snowboard, fiecare fiind echipate cu instalaţie de transport pe cablu.

Foarte important de precizat este că sunt foarte multe spații de cazare însă nu toate dispun de utilitățile necesare unei vacanțe de vis (mă refer la apă curentă). De asemenea, în wekeend când este foarte aglomerat nu poți ajunge cu mașina în stațiune, ci o vei lăsa mai jos într un spațiu special amenajat.

Acestea ar fi câteva minusuri din punctul meu de vedere. Noi fiind iubitori de munte și de ski am descoperit Vila Straja din stațiunea cu același nume.

Aici ai tot ce vrei, parcare păzită în fața hotelului, apă curentă, transport asigurat de la vilă până la pârtie și condiții de 5 stele.(vă las linkul aici Vizionează „Vila Straja” pe YouTube )

Îi găsiți și pe facebook „Vila Straja”

Dacă v-a plăcut articolul nostru vă invităm și pe pagina noastră de Instagram

cesa_aly

Xoxo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s