Delta Dunării cu peisajele sale

Vă promiteam un articol interesant despre Delta Dunării și iată că voi detalia în cele ce urmează ce puteți face acolo. Am hotărât împreună cu familia și câțiva  prieteni să ne relaxăm puțin prin această oază de liniște și am pornit la drum.

Mărturisesc că dacă nu ai rezervare din timp slabe șanse să te cazezi, întrucât gradul de ocupare este de 100% în timpul verii. Noi de exemplu nu am găsit locuri libere în inima Deltei ci în Comuna Somova, la vreo 17 km de orașul Tulcea la Delta Nature Resort. Acesta este situat pe malul lacului Somova și oferă turiștilor piscină, saună, jacuzzi , masaj, biliard, etc.  Spațiul de cazare este de 5 stele situat pe malul Dunării în vile cu o suprafață de 60mp fiecare (frumos fără discuții).

Foarte important de precizat este că restaurantul din punctul meu de vedere dar și servirea nu fac cinste acestei locații. Toate felurile de mâncare sunt aduse toate odată și nici nu sunt foarte gustoase, motiv pentru care nu vă recomand să mâncați acolo. Pentru că noi venisem pentru a explora Delta Dunării ne -am urcat în autoturismele personale și fuguța la Tulcea. De ce la Tulcea? Pentru că pe faleza din Tulcea găsești excursii la un preț rezonabil (120 ron de persoană , 4h comparativ cu 100 ron /persoană pe Lacul Somova)  . Zis și făcut, am închiriat o șalupă și am ajuns exact acolo unde ne doream.

Ne-a întâmpinat un peisaj mirific, nuferi, pelicani , absolut genial să-i vezi cum cresc în mediul lor.

received_279612785978713received_251401562372098

La finalul excursiei de o zi, după ce am explorat obiectivele importante ale Deltei ne-am oprit la o pensiune (afacere de familie) pentru a savura preparate tradiționale( masă cu produse pescărești)  la o familie din satul Mila 23, Comuna Crișan contra sumei de 50 ron/persoană, însă nu recomand (nimic special, borș de pește , pește prăjit cu mujdei, afacere de familie).   În schimb, situația se schimbă când vorbim despre pensiunea Mila 23 aflată la câțiva metrii de locația unde ne-am oprit inițial (specialități din pește, borșul avea un gust minunat, servirea pe măsură, dar desigur se  schimbă considerabil și prețul).

Concluzie:

Delta Dunării este scumpă, dar merită văzută măcar odată în viată, oferă peisaje de vis.


received_535734133529341

 

 

 

 

1 gând despre „Delta Dunării cu peisajele sale”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s